Що більш корисно зефір або мармелад?

У боротьбі за красиву фігуру ми готові відмовитися від багато чого. Насамперед, коли потрібно попрощатися із зайвими кілограмами, дієтологи радять прибрати з раціону швидкі вуглеводи. Але виявилося, що не всі десерти шкідливі, деякі солодощі можна вживати і на дієті. Насамперед це зефір і мармелад. Обидва ласощі відмінно підходять для дієтичного харчування і з успіхом замінять торти і тістечка. Хоча необхідно враховувати, що навіть корисні солодощі потрібно їсти в обмеженій кількості.
Що це таке
Мармелад - корисні солодощі, які не тільки не зашкодять фігурі, а й допоможуть підняти настрій. До складу входять такі інгредієнти, як цукровий пісок, фруктове пюре і один із желюючих агентів (агар-агар, пектин, желатин). Нині ці солодощі випускають у декількох видах. Є формовий, жувальний, фруктово-ягідний, пластовий мармелад.
Зефір - кондитерський виріб, який готують на основі пюре з яблук, яєчного білка, сиропу та загусників. Як желювальну речовину використовують: пектин, желатин і агар-агар. Корисні властивості солодощів залежать саме від того, який саме загущувач було використано у виробництві.
Фахівці з харчування зазначають, що зефір і мармелад надзвичайно корисні. Незважаючи на велику кількість цукру, у цих кондитерських виробах відсутні жири, що робить вживання цих кулінарних продуктів можливим навіть для тих, хто піклується про фігуру.
Користь зефіру
Це улюблені з дитинства ласощі. Виявляється, пухкі немов хмарка солодощі корисні для здоров'я. На радість ласунам дієтологи рекомендують включати кулінарний виріб у меню. Зефір дуже смачний і надзвичайно корисний.
- Ласощі не сприяють руйнуванню зубів і нормалізують мікрофлору.
- Його дозволяють давати дітям, починаючи з трьох років і використовувати в дієтології.
- Зефір, виготовлений на пектині знижує рівень холестерину в крові.
- Солодощі на агар-агарі характеризуються високим вмістом кальцію, заліза, йоду.
- Зефір на желатині слід ввести в раціон у разі проблем із кістково-м'язовою системою та сполучними тканинами.
- Ласощі рекомендується вживати людям, які піддаються сильному стресу або при зниженні розумової працездатності. Оскільки виріб містить багато глюкози і заряджає організм енергією.
- Головна перевага зефіру - відсутність жиру в складі.
Крім того, вищезгадані солодощі дуже смачні та ні в чому не поступаються іншим кондитерським виробам.
Користь мармеладу
Мармелад на відміну від зефіру містить вітаміни. На противагу цьому під час виробництва зефіру всі вітаміни руйнуються. Мармелад має багато корисних властивостей:
- Позитивно впливає на роботу травного тракту.
- Желатин у складі мармеладу здатний покращувати стан шкіри та волосся. Цей інгредієнт є продуктом тваринного походження, являє собою суміш білків і є джерелом колагену.
- Прекрасно виводить токсини і важкі метали, допомагає впоратися з наслідками інтоксикації. Тому продукт рекомендується вживати людям, які живуть в екологічно небезпечних зонах.
- Має порівняно невисоку калорійність порівняно з іншими десертами.
- Перешкоджають розвитку атеросклерозу.
- Високоякісний мармелад виробляється на основі фруктів, тому містить вітаміни і мінерали, як і вихідна сировина.
- Ласощі містять аскорбінову кислоту, яка підвищує імунітет.
- Більшість виробників мармеладу використовують мінімум штучних добавок: барвників та ароматизаторів, що йде тільки на користь здоров'ю.
- Регулярне вживання мармеладок покращує настрій, позитивно впливає на нервову систему, стимулює розумову діяльність.
- Мармеладки на пектині знижують рівень холестерину в крові.
- Мармелад на агарі сприяють зниженню рівня шкідливого холестерину і підвищеної кислотності шлункового соку, покращують роботу печінки. Чинять м'яку проносну дію.
Щоб знизити кількість калорій у раціоні, краще вибрати мармеладки без цукрового обсипання.
Шкода і протипоказання
Мармелад і зефір, що вживаються в надмірній кількості, негативно впливають на здоров'я і можуть сприяти розвитку ожиріння.
- Якщо зефір містить у складі лимонну кислоту, то це може стати причиною різей у шлунку та загострень захворювань шлунково-кишкового тракту.
- Не рекомендується купувати мармелад із занадто яскравим забарвленням, оскільки він містить штучні барвники.
- Зефір із шоколадною глазур'ю може викликати алергію і має вищу калорійність, ніж класичний білий зефір.
- Нутриціологи не радять їсти зефір і мармелад людям із цукровим діабетом, проблемами із серцем. Але особи з цими захворюваннями можуть сміливо дозволити собі зефір на фруктозі.
- Мармелад, у складі якого присутній желатин, не радять вживати людям із тромбофлебітом, підвищеним згортанням крові, нирковою недостатністю.
- За наявності алергії на яйця зефір під забороною.
Висновки
Відмовитися від солодкого на дієті - велике випробування. Адже десерти - це справжні антидепресанти, що рятують від поганого настрою. Зефір і мармелад - чи не найнизькокалорійніші солодощі. Сто грам зефіру містить 326 кілокалорій, та сама кількість мармеладу - 321 кілокалорію.
Це лідери серед корисних ласощів поряд із медом і гірким шоколадом. Зефір обганяє мармелад за вмістом білка: 800 міліграмів протеїнів проти 100 грамів. А склад мармеладок включає більше вітамінів і мінералів. На ці показники можна орієнтуватися під час вибору смаколика до чаю.
Рекомендується уважно ознайомитися зі складом кондитерського виробу. Що коротший список інгредієнтів, то безпечніший і корисніший продукт. Ласощі з натуральним складом можна сміливо рекомендувати дітям і дорослим.Мармелад і зефір уже давно зарекомендували себе як безпечні солодощі для малюків. А тепер на радість усім ласунам можуть включатися в раціон тих, хто худне. Кожна з солодощів має свої переваги та корисні властивості. Єдине, що необхідно пам'ятати: навіть корисними солодощами не можна зловживати.



