Продукти
Яка печінка корисніша куряча чи яловича?
Печінка - дуже корисний субпродукт, якщо вживається помірно. Загалом, склад, а отже, користь у різних видів однакова. Але в деяких аспектах вони відрізняються. У зв'язку з цим постає питання: який різновид корисніший: курячий чи яловичий....
Баранина чи яловичина - яке м'ясо корисніше?
Яловичина і баранина - одні з найпопулярніших видів м'яса в усьому світі. При цьому вважаються і найкориснішими. Мають хороші поживні якості. У складі продуктів є життєво важливі для людського організму речовини. Але, все ж таки ці сорти м'яса відрізняються не тільки смаком, а й корисними...
Що більш корисно манка чи вівсянка?
Більшість дієтологів радять їсти на сніданок корисну кашу. До цього звикли всі з ранніх років, з дитячого садка. Найпоширеніша страва слов'янської кухні є й однією з найкорисніших і найпоширеніших страв. Гречана, рисова, пшоняна, ячна, горохова, манна, вівсяна - їх безліч. Найпоширеніші -...
Горох і горохова каша - користь і шкода для здоров'я
Овочі справедливо вважаються чи не найкориснішою частиною нашого раціону: вони багаті вітамінами і корисними речовинами, чудово насичують і позитивно впливають на наш організм. Регулярне вживання овочів здатне серйозно зміцнити здоров'я і послужити профілактикою безлічі хвороб....
Вестфальський хліб: користь і шкода
Люди всієї планети вже багато століть вживають у їжу найцінніший і найситніший продукт - хліб. Існує безліч видів хліба, який готують не тільки з пшениці, а й кукурудзи, жита та іншої рослинності....
Соус Песто - користь і шкода
Італійська кухня привнесла в наше меню безліч ситних і корисних страв із запашними спеціями і свіжими овочами. Одним із найпопулярніших італійських соусів, що полюбився по всьому світу, став Песто з базиліком. Цей соус не тільки дуже смачний, а й неймовірно поживний для організму. Познайомтеся...
Маринований імбир: користь і чим може бути шкідливий
Усім відомо, що імбир є одним із важливих складників японської кухні. Нині в нашій країні він набирає чималої популярності серед продуктів....
Кролячий жир: користь і шкода
Тваринний жир є джерелом корисних речовин, які необхідні для підтримки нормального здоров'я. Продукт використовується в багатьох сферах: кулінарія, медицина, косметологія, парфумерія. Більшість споживачів не знають про поживні властивості кролячого жиру, хоча за користю він перевершує гусячий...
Користь і шкода копчених продуктів для організму
Основна мета копчення полягає в тривалому збереженні швидкопсувних продуктів без заморозки. Приготовлені вироби проходять бактерицидну обробку, а також набувають антиокислювального шару. Адже речовини, отримані в результаті копчення, проникають у жирові та м'язові тканини, створюючи захисний...
Користь і шкода баранини для організму
М'ясні страви міцно увійшли в раціон усіх народів світу. Це поживно і смачно. У кожного виду м'яса є свої властивості та особливості. Баранина, свинина і яловичина по-різному можуть впливати на організм людини. Чого більше, користі чи шкоди? Щоб відповісти на це питання, слід...