Різне
Повітряний рис: чим шкідливий і корисний
Повітряний рис, ці ласощі не тільки порадують дітей, а й дорослих. Люблять ці солодощі, за простоту, зручність і чудовий смак. Можна вживати як перекус у дорозі, десерт або сніданок. Є низькокалорійним і корисним продуктом. Цю їжу можна спокійно вживати людям на дієті або правильному харчуванні....
Перловка чи ячка - що корисніше для здоров'я?
Все частіше люди стали звертатися до рецептів і продуктів харчування наших предків. Причиною тому бажання бути здоровими та красивими. Витривалість, сила, здоров'я і краса народна оспівана в легендах і стародавніх переказах: дівчата червоні - російські красуні, а хлопці - богатирі російські....
Овес - користь і шкода для організму
Овес - одна з найпоширеніших, найкорисніших злакових культур, цілком придатна до вживання. Зерна і сушена трава повсюдно використовуються в кулінарії, косметології, а також для медичних цілей....
Користь і шкода шліфованого рису
Рис - злакова культурна рослина, яка є основним продуктом харчування для багатьох народів Південно-Східної Азії та Китаю. Його почали обробляти понад 9 тисяч років тому, використовуючи як лікарський засіб для дітей і людей похилого віку. Зараз рис поширений по всьому світу і знайшов своє місце в...
Скипидарні ванни: користь і шкода
Лікування скипидарними ваннами було введено в медичну практику російським геронтологом і натуропатом Залмановим А.С. на початку XX століття. Вченому вдалося виявити пряму залежність нормальної життєдіяльності організму від функціонального стану капілярного русла....
Варення з кизилу: користь і шкода
Варення - давній і популярний спосіб заготівлі на зиму. Будучи натуральним консервантом, цукор забезпечує збереження корисних речовин у плодах і прибирає частину терпкості та гіркоти, роблячи смак приємнішим. Особливо смачні ці ласощі, якщо приготовані з кислих ягід - смородини, аґрусу, і, звісно...
Який рис корисніший пропарений чи звичайний (білий)?
Рис є поширеною злаковою культурою в усьому світі. Він містить у собі багато корисних речовин, необхідних людському організму для нормального функціонування. При цьому має відмінний смак і характеризується як вельми поживний продукт. Людина навчилася його правильно збирати й очищати. Також було...

Варення: корисні властивості та можлива шкода здоров'ю
Варення - таку назву отримав традиційний десерт східних слов'ян. Що криється за цією назвою? Багато дослідників історії виникнення варення вважають, що цей десерт уперше з'явився саме в стародавній Русі....
Аніс - користь і шкода для організму
Аніс - однорічна пряна рослина, батьківщиною якої імовірно є країни Середземномор'я. Ця пряність була відома ще до розвитку цивілізації. Про неї згадували у своїх наукових працях давньогрецькі лікарі....
Голковколювання: користь і шкода для здоров'я
На людському тілі знаходиться велика кількість акупунктурних точок, впливаючи на які, можна вилікувати багато захворювань і привести до ладу стан організму. Процедура впливу на ці точки називається рефлексотерапією або голковколюванням....