Молочні продукти
Ослине молоко: чим корисне і чим шкідливе
Цінність коров'ячого та козячого молока в нашій країні давно перевірена часом. В азіатських країнах дуже популярне молоко верблюдів, коней, овець. Його користь і поживність не поступається традиційному коров'ячому....
Козячий сир - користь і шкода
Козяче молоко дуже корисне. Багато виробів, зроблених на його основі, користуються великим попитом. Одне з таких - козячий сир. Він відрізняється низькою жирністю та багатим вмістом тваринного білка. Дієтична страва благотворно впливає на діяльність усього організму. Його вживають маленькі діти,...
Молочна сироватка: користь чи чим шкідлива
У Вестмінстерському абатстві серед поховань знаменитих людей Англії є могила фермерського слуги з англійської глибинки. За наказом короля Карла I 1635 року Томас Парр удостоївся честі покоїтися тут за свої прожиті 152 роки. Довгий час він їв зіпсований сир і грубий хліб, запиваючи все це кислою...
Користь і шкода сиру Пармезан
Парміджано-ріджано - сир із місцевості Парма і Реджо нель Емілія, провінцій Італії, прославився на весь світ смаковими якостями, терміном і умовами зберігання. На його створення йдуть місяці та роки, але очікування винагороджується дивовижним смаком і ароматом. Пармезан, французька назва...
Що корисніше їсти сир чи кефір
Користь молочних продуктів, зокрема кефіру і сиру, відома людству ще з давніх часів. Вони мають масу корисних властивостей. Саме тому нас із самого дитинства годують корисними кашами на основі молока, сиром і поживним кефіром. Ці продукти дійсно несуть користь для організму. Але, в харчуванні...
Рікотта чи сир - що корисніше?
Сир рікотта і кисломолочний сир - одні з перших продуктів, які батьки включають у раціон своїм немовлятам. Ці молочні вироби наділені корисними властивостями, що допомагають правильно засвоюватися в організмі, що росте. Але крім користі, вони можуть принести і шкоду. Щоб цього не сталося, необхідно...
Бринза чи сир - що корисніше для здоров'я?
У збалансованому здоровому харчуванні особливе місце відводиться кисломолочним продуктам. Сир і бринза є представниками цієї категорії. Багато споживачів під час вибору продукції орієнтуються на свої смакові вподобання, призначення. У бринзи та сиру багато спільних властивостей, оскільки...
Молоко: корисні властивості та можлива шкода
Молоко - унікальний продукт, адже воно не є результатом складного технічного виробництва на фабриці, а з'являється виключно завдяки існуванню домашніх тварин....
Що корисніше молоко чи вершки
Молочна продукція тісно увійшла в повсякденне життя людини. Практично в кожного в раціоні присутня ця категорія гастрономії. Одні люблять додавати її в каву, інші готувати на ній випічку, а треті вживають її в чистому вигляді. Іншими словами, потреба в молочних продуктах досить висока, та й...
Користь і шкода адигейського сиру для організму
Адигейський сир - улюблений багатьма продукт кисломолочного виробництва. Але яка ж користь криється за його ніжним м'яким смаком? І чи є шкода для організму від його вживання?...