Маринований імбир: користь і чим може бути шкідливий

Маринований імбир: користь і чим може бути шкідливий
Продукти

Усім відомо, що імбир є одним із важливих складників японської кухні. Нині в нашій країні він набирає чималої популярності серед продуктів.

Корінь імбиру має незвичайну форму, але це не заважає йому містити в собі велику різноманітність корисних компонентів. Він стоїть лише на другому місці, поступаючись женьшеню, через вміст корисних вітамінів. Вживають його в їжу, як у свіжому, так і в сушеному вигляді. В Японії заведено подавати маринований імбир разом із рисовим або сливовим оцтом у поєднанні з суші.

Маринований імбир: корисні властивості

Імбир - це багаторічна рослина, яка набула своєї популярності ще в глибоку давнину. Його цінують за цілющі властивості.

Відомо, що багато гострих прянощів, при вживанні в їжу, можуть завдати шкоди травній системі людини. До маринованого імбиру це не має відношення, оскільки він має велике розмаїття корисних речовин, що сприятливо впливають на організм людини в цілому. Він складається з потрібних для організму вітамінів, які необхідні кожній людині.

Маринований імбир

До складу маринованого імбиру входять:

  • Вітаміни групи В.
  • Калій.
  • Залізо.
  • Цинк.
  • Натрій.
  • Фосфор.
  • Мідь.
  • Кальцій.
  • Магній.
  • Амінокислоти.
  • Органічні кислоти.

До його складу входять ефірні олії (приблизно 3%), які надають приємного солодкуватого аромату. Завдяки тому, що він містить у собі гінгерол, ця пряність має пекучий ефект. За всього його різноманіття корисних речовин, він є малокалорійним продуктом, 100 гр. порція маринованого імбиру містить приблизно 51 ккал. Вміст вуглеводів не перевищує 12,5 гр. на 100 гр., які представлені у вигляді сахарози та фруктози.

Подача сушеного імбиру разом із суші

Який позитивний вплив чинить імбир на стан здоров'я

Завдяки своїм позитивним властивостям маринований імбир сприяє сприятливій роботі травної системи:

  • Покращує секрецію шлунка.
  • Допомагає позбутися метеоризму.
  • Усуває симптоми отруєння.

Позитивно впливає на кровоносну систему:

  1. Склад спеції допомагає розріджувати кров.
  2. Сприятливо впливає на клітини головного мозку, через це його радять вживати студентам і людям, які зайняті розумовою роботою.

Відмінний знеболювальний засіб:

  • Маринований і сушений корінь імбиру добре застосовувати як знеболювальний засіб, що допомагає впоратися з різними видами больового синдрому, зокрема болю в голові.

Тонізувальний засіб, який підвищує працездатність і життєздатність організму.

За рахунок того, що ця приправа містить гінгерол, це допомагає в боротьбі із зайвою вагою:

  • Прискорюється метаболізм.
  • Діє як проносне засіб.
  • Сприяє швидкому розщепленню жирів.

Найпотужніший антиоксидант:

  1. Уповільнює процес старіння.
  2. Чинить профілактичну дію в боротьбі з виникненням пухлин.

Має бактерицидні властивості:

  • Бореться з мікробами.
  • Захищає організм від різних інфекцій.

Зменшує рівень цукру в кровоносній системі.

Усуває проблеми, пов'язані з ротовою порожниною:

  1. Допомагає позбутися неприємного запаху з рота.
  2. Бореться із захворюваннями порожнини рота.

Добре бореться з різними простудними захворюваннями, підвищуючи імунну систему.

Піднімає рівень тестостерону в крові, що зі свого боку дуже добре позначається на статевій системі чоловіків і жінок:

  • З'являється сексуальна енергія.
  • Збільшується статевий потяг.

Допомагає усунути проблеми, що виникли на тлі розладів нервової системи:

  • Позбавляє від нервового перенапруження.
  • Допомагає побороти постійне відчуття страху.

Зменшує ризик виникнення тромбофлебіту.

Маринований імбир у чаші

Можлива шкода від його вживання

  • Вживаючи в їжу, маринований імбир слід враховувати, що є протипоказання при його використанні. Він може завдати шкоди здоров'ю людини, якщо вживати в їжу досить велику кількість. Можуть з'явитися небажані побічні ефекти: діарея, блювота, нездужання.
  • Якщо є проблеми зі шлунком, особливо наявність виразок шлунка, то вживання маринованого імбиру в їжу просто напросто протипоказано.
  • При захворюваннях у печінці та жовчному міхурі слід також відмовитися від цієї приправи.
  • Не рекомендується вживати під час вагітності, особливо безпосередньо перед пологами. Під час годування груддю він також протипоказаний.
  • При підвищеному артеріальному тиску слід відмовитися від цієї приправи.
  • Підвищена індивідуальна непереносимість також є приводом для відмови від його вживання.

Вживання маринованого імбиру

Секрети приготування імбиру в маринаді

Оскільки імбир набирає великої популярності серед приправ, то багато людей намагаються приготувати його в домашніх умовах. Він знайшов своє застосування до різних страв, починаючи від додавання в чай до приготування м'ясних страв. Найпоширеніше використання імбиру - це в маринаді.

Існує кілька різних способів його маринування, тому що хтось любить, коли ця приправа має солодкуватий смак, а хтось гострий. Усе залежить від смакових уподобань людини.

Найвідоміший спосіб приготування включає в себе такі інгредієнти як:

  • Корінь імбиру-250 гр.
  • Вода-0.5 літра.
  • Сіль-1 ч. ложка.
  • Цукор-1 ст. ложка.
  • Оцет-1 ст. ложка.

Необхідно очистити від шкірки корінь імбиру і нарізати тоненькими-тоненькими скибочками. Закип'ятити половину об'єму води, від заявленого в рецепті, додати сіль. Після того, як вода знову закипить, нею необхідно залити нарізані скибочки кореня і залишити настоюватися приблизно протягом п'яти хвилин. Після цього воду необхідно злити.

Приготування маринованого імбиру

Частину води, що залишилася, кип'ятять, додають цукор. Пізніше цим розчином заливають подрібнений корінь і залишають його до повного охолодження. Коли все охолоне, необхідно додати оцет і залишити в закритій ємності в холодне місце на ніч. Після цього маринований імбир буде готовий і його можна вже вживати в їжу.

Необхідно завжди пам'ятати про користь і протипоказання під час вживання маринованого імбиру, тоді ця приправа приноситиме тільки задоволення.

Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Топ из этой категории
Абрикоси - користь і шкода для здоров'я Абрикоси - користь і шкода для здоров'я
Цей яскравий улюбленець сонця має масу корисних властивостей, що включають у себе здатність лікувати розлад шлунка,...
18.04.25
0
0
Календула: корисні властивості та шкода Календула: корисні властивості та шкода
Календула дуже цінується в офіційній і традиційній медицині, завдяки своїм унікальним властивостям. Її включають до...
18.04.25
0
0
Козячий сир - користь і шкода Козячий сир - користь і шкода
Козяче молоко дуже корисне. Багато виробів, зроблених на його основі, користуються великим попитом. Одне з таких -...
18.04.25
1
0
Що корисніше їсти овочі чи фрукти? Що корисніше їсти овочі чи фрукти?
Вживання овочів і фруктів збагачує людину вітамінами, мінеральними речовинами і клітковиною. Їхній вплив поширюється на...
18.04.25
0
0