Маринований імбир: користь і чим може бути шкідливий

Усім відомо, що імбир є одним із важливих складників японської кухні. Нині в нашій країні він набирає чималої популярності серед продуктів.
Корінь імбиру має незвичайну форму, але це не заважає йому містити в собі велику різноманітність корисних компонентів. Він стоїть лише на другому місці, поступаючись женьшеню, через вміст корисних вітамінів. Вживають його в їжу, як у свіжому, так і в сушеному вигляді. В Японії заведено подавати маринований імбир разом із рисовим або сливовим оцтом у поєднанні з суші.
Маринований імбир: корисні властивості
Імбир - це багаторічна рослина, яка набула своєї популярності ще в глибоку давнину. Його цінують за цілющі властивості.
Відомо, що багато гострих прянощів, при вживанні в їжу, можуть завдати шкоди травній системі людини. До маринованого імбиру це не має відношення, оскільки він має велике розмаїття корисних речовин, що сприятливо впливають на організм людини в цілому. Він складається з потрібних для організму вітамінів, які необхідні кожній людині.
До складу маринованого імбиру входять:
- Вітаміни групи В.
- Калій.
- Залізо.
- Цинк.
- Натрій.
- Фосфор.
- Мідь.
- Кальцій.
- Магній.
- Амінокислоти.
- Органічні кислоти.
До його складу входять ефірні олії (приблизно 3%), які надають приємного солодкуватого аромату. Завдяки тому, що він містить у собі гінгерол, ця пряність має пекучий ефект. За всього його різноманіття корисних речовин, він є малокалорійним продуктом, 100 гр. порція маринованого імбиру містить приблизно 51 ккал. Вміст вуглеводів не перевищує 12,5 гр. на 100 гр., які представлені у вигляді сахарози та фруктози.
Який позитивний вплив чинить імбир на стан здоров'я
Завдяки своїм позитивним властивостям маринований імбир сприяє сприятливій роботі травної системи:
- Покращує секрецію шлунка.
- Допомагає позбутися метеоризму.
- Усуває симптоми отруєння.
Позитивно впливає на кровоносну систему:
- Склад спеції допомагає розріджувати кров.
- Сприятливо впливає на клітини головного мозку, через це його радять вживати студентам і людям, які зайняті розумовою роботою.
Відмінний знеболювальний засіб:
- Маринований і сушений корінь імбиру добре застосовувати як знеболювальний засіб, що допомагає впоратися з різними видами больового синдрому, зокрема болю в голові.
Тонізувальний засіб, який підвищує працездатність і життєздатність організму.
За рахунок того, що ця приправа містить гінгерол, це допомагає в боротьбі із зайвою вагою:
- Прискорюється метаболізм.
- Діє як проносне засіб.
- Сприяє швидкому розщепленню жирів.
Найпотужніший антиоксидант:
- Уповільнює процес старіння.
- Чинить профілактичну дію в боротьбі з виникненням пухлин.
Має бактерицидні властивості:
- Бореться з мікробами.
- Захищає організм від різних інфекцій.
Зменшує рівень цукру в кровоносній системі.
Усуває проблеми, пов'язані з ротовою порожниною:
- Допомагає позбутися неприємного запаху з рота.
- Бореться із захворюваннями порожнини рота.
Добре бореться з різними простудними захворюваннями, підвищуючи імунну систему.
Піднімає рівень тестостерону в крові, що зі свого боку дуже добре позначається на статевій системі чоловіків і жінок:
- З'являється сексуальна енергія.
- Збільшується статевий потяг.
Допомагає усунути проблеми, що виникли на тлі розладів нервової системи:
- Позбавляє від нервового перенапруження.
- Допомагає побороти постійне відчуття страху.
Зменшує ризик виникнення тромбофлебіту.
Можлива шкода від його вживання
- Вживаючи в їжу, маринований імбир слід враховувати, що є протипоказання при його використанні. Він може завдати шкоди здоров'ю людини, якщо вживати в їжу досить велику кількість. Можуть з'явитися небажані побічні ефекти: діарея, блювота, нездужання.
- Якщо є проблеми зі шлунком, особливо наявність виразок шлунка, то вживання маринованого імбиру в їжу просто напросто протипоказано.
- При захворюваннях у печінці та жовчному міхурі слід також відмовитися від цієї приправи.
- Не рекомендується вживати під час вагітності, особливо безпосередньо перед пологами. Під час годування груддю він також протипоказаний.
- При підвищеному артеріальному тиску слід відмовитися від цієї приправи.
- Підвищена індивідуальна непереносимість також є приводом для відмови від його вживання.
Секрети приготування імбиру в маринаді
Оскільки імбир набирає великої популярності серед приправ, то багато людей намагаються приготувати його в домашніх умовах. Він знайшов своє застосування до різних страв, починаючи від додавання в чай до приготування м'ясних страв. Найпоширеніше використання імбиру - це в маринаді.
Існує кілька різних способів його маринування, тому що хтось любить, коли ця приправа має солодкуватий смак, а хтось гострий. Усе залежить від смакових уподобань людини.
Найвідоміший спосіб приготування включає в себе такі інгредієнти як:
- Корінь імбиру-250 гр.
- Вода-0.5 літра.
- Сіль-1 ч. ложка.
- Цукор-1 ст. ложка.
- Оцет-1 ст. ложка.
Необхідно очистити від шкірки корінь імбиру і нарізати тоненькими-тоненькими скибочками. Закип'ятити половину об'єму води, від заявленого в рецепті, додати сіль. Після того, як вода знову закипить, нею необхідно залити нарізані скибочки кореня і залишити настоюватися приблизно протягом п'яти хвилин. Після цього воду необхідно злити.
Частину води, що залишилася, кип'ятять, додають цукор. Пізніше цим розчином заливають подрібнений корінь і залишають його до повного охолодження. Коли все охолоне, необхідно додати оцет і залишити в закритій ємності в холодне місце на ніч. Після цього маринований імбир буде готовий і його можна вже вживати в їжу.
Необхідно завжди пам'ятати про користь і протипоказання під час вживання маринованого імбиру, тоді ця приправа приноситиме тільки задоволення.



