Салат корн: корисні властивості та можлива шкода

Салат корн - популярний різновид салату. Інша назва - «рапунцель». Відрізняється м'яким смаком і особливим післясмаком. Головна перевага - корінь не втрачає корисні речовини в процесі термічної обробки.
Салат корн
Належить до польових салатів, сімейство - валеріанові. Місця зростання: територія Європи, області Азії з помірним кліматом. Процес натуралізації продукту поширений у всьому світі. Причини популярності:
- Простота в процесі догляду.
- Високий попит (через здатність зберігати корисні елементи після термічної обробки).
Зовнішній опис:
- Середній розмір.
- Висота - 10-40 см.
- Стебло сформоване нерівномірно.
- Кінці листя - тупі.
- Період цвітіння - білі квіти, які збираються в напівпарасольки.
- Поганий розвиток відгину чашечки.
- Розмір плодів - 1-2,5 мм.
Час дозрівання - травень - червень. Схожість рослини зберігається 3-4 роки.
Посадка здійснюється у відкритий ґрунт.
Процес висаджування:
- Очищення землі від бур'янів.
- Додавання добрив.
- Посів насіння.
Найкраще місце для вирощування - середня смуга. Рослина погано переносить спекотну погоду, може значно знижуватися врожайність. Для зниження впливу ультрафіолетових променів висадка проводиться ранньою весною. У разі зимового посіву ґрунт вкривають соломою або перегноєм.
Корисні властивості
Користь салату корн:
- Зміцнення стінок судин, поліпшення серцево-судинної діяльності. Ефект досягається за рахунок вітаміну А і заліза, що входять до складу.
- Допомога шлунково-кишковому тракту. Зелень сприяє прискоренню метаболізму і швидшому засвоєнню вітамінів. Після прийому їжі відсутнє бажання відпочити.
- Швидке насичення організму.
- Нормалізація роботи кишечника.
- Запуск природного процесу схуднення.
- Чищення організму від шлаків.
- Можливість збільшення обсягу порцій за рахунок того, що продукт є низькокалорійним.
- Користь у разі застудних захворювань (завдяки високій концентрації вітаміну С).
- Попадання клітковини в організм.
- Вироблення колагену. Результати процесу: оновлення шкірного покриву, швидша регенерація пошкоджених тканин, підвищення еластичності шкіри.
- Участь у вуглеводному обміні.
- Зволоження рогівки, захист органів зору від пересихання. Результат вживання продукту: зниження втоми очей, поліпшення здатності фокусуватися на будь-якому предметі.
- Регенерація клітин (за рахунок фолієвої кислоти).
- Участь у процесі кровотворення.
- Підвищення роботи головного мозку, поліпшення пам'яті.
- Зміцнення нервової системи, зняття дратівливості, підняття настрою.
- Позбавлення від мігрені.
- Зниження рівня холестерину в крові.
- Нормалізація артеріального тиску.
- Боротьба з лупою, поліпшення стану шкіри голови (завдяки вмісту в складі корисних олій).
- Відбілювання шкірних покривів (зниження кількості веснянок, боротьба з постакне).
- Зниження ризику виникнення інсульту.
- Зміцнення нігтьових пластин.
- Сильний афродизіак. Корн посилює чоловічу потенцію. Польовий салат - ідеальний варіант для проведення романтичної вечері.
- Підвищення загального тонусу організму.
Можлива шкода
Протипоказання для вживання продукту:
- Наявність алергії.
- Підвищене газоутворення.
- Гастрит або виразкова хвороба шлунка.
Під час вживання оральних контрацептивів не слід вживати велику кількість салатного листя. Причина - речовини, що входять до складу продукту, здатні активізувати репродуктивну систему.
Поради для правильного вживання
Різноманітні рецепти представлені в таблиці.
Назва | Опис |
Бекон і салатне листя | Покрокове приготування:
1. Обсмажування бекону на сковороді. 2. Змішування салату корна зі шпинатом. 3. Викладання бекону на листя, зверху насипається ложка пластівців, отриманих з мигдалю. 4. Додавання кількох часточок апельсина. Інгредієнт застосовується для свіжості. 5. Підготовка соусу з гірчиці, оливкової олії, солі та перцю. 6. Поливання бекону соусом. |
Манго і корн | Алгоритм проведених дій:
1. Змішування часточок манго з салатним листям. 2. Додавання креветок (заздалегідь зварених). 3. Додавання до основної страви соусу з винного оцту, гірчиці та оливкової олії. |
Смузі з фруктами | Технологія приготування: змішування салату в блендері з бананом, шматочком ананаса, часточкою апельсина, ложкою меду та однією склянкою мигдалевого молока.
Отриманий напій містить безліч корисних вітамінів. |
Крем - суп | Необхідні інгредієнти:
Алгоритм виконуваних дій: 1. Нарізання цибулі, додавання подрібненого часнику. Маса пасерується в сотейнику. 2. Додавання води через кілька хвилин. 3. Після закипання рідини додається нарізана картопля. 4. Додавання салатного листя і спецій. 5. Вимкнення супу і вливання вершків. 6. Подрібнення всіх інгредієнтів за допомогою блендера. |
Правила вибору продукту:
- Колір листя - смарагдовий, мають бути помітні прожилки.
- Цілісна структура (відсутність порваних частин).
- Відсутність гнилі та неприємного запаху.
Зберігання здійснюється в пластиковому або скляному контейнері. Перед укладанням у ємність листя необхідно повністю висушити. Краще ставити продукт подалі від різних овочів і фруктів для запобігання швидкого гниття і змішування запахів.
Салат корн слід рвати руками на шматки (металевий ніж прибирає смак продукту). Для змішування салату з різними інгредієнтами використовується лопатка з дерева.
Салат корн - продукт, що має безліч корисних властивостей. Входить до складу салатів і супів. Смакові характеристики не змінюються після термічної обробки салатного листя.



