Салат корн: корисні властивості та можлива шкода

Салат корн: корисні властивості та можлива шкода
Рослини

Салат корн - популярний різновид салату. Інша назва - «рапунцель». Відрізняється м'яким смаком і особливим післясмаком. Головна перевага - корінь не втрачає корисні речовини в процесі термічної обробки.

Салат корн

Належить до польових салатів, сімейство - валеріанові. Місця зростання: територія Європи, області Азії з помірним кліматом. Процес натуралізації продукту поширений у всьому світі. Причини популярності:

  1. Простота в процесі догляду.
  2. Високий попит (через здатність зберігати корисні елементи після термічної обробки).

Салат корн росте

Зовнішній опис:

  • Середній розмір.
  • Висота - 10-40 см.
  • Стебло сформоване нерівномірно.
  • Кінці листя - тупі.
  • Період цвітіння - білі квіти, які збираються в напівпарасольки.
  • Поганий розвиток відгину чашечки.
  • Розмір плодів - 1-2,5 мм.

Час дозрівання - травень - червень. Схожість рослини зберігається 3-4 роки.

Посадка здійснюється у відкритий ґрунт.

Процес висаджування:

  1. Очищення землі від бур'янів.
  2. Додавання добрив.
  3. Посів насіння.

Найкраще місце для вирощування - середня смуга. Рослина погано переносить спекотну погоду, може значно знижуватися врожайність. Для зниження впливу ультрафіолетових променів висадка проводиться ранньою весною. У разі зимового посіву ґрунт вкривають соломою або перегноєм.

Зростаючий корінь

Корисні властивості

Користь салату корн:

  • Зміцнення стінок судин, поліпшення серцево-судинної діяльності. Ефект досягається за рахунок вітаміну А і заліза, що входять до складу.
  • Допомога шлунково-кишковому тракту. Зелень сприяє прискоренню метаболізму і швидшому засвоєнню вітамінів. Після прийому їжі відсутнє бажання відпочити.
  • Швидке насичення організму.
  • Нормалізація роботи кишечника.
  • Запуск природного процесу схуднення.
  • Чищення організму від шлаків.
  • Можливість збільшення обсягу порцій за рахунок того, що продукт є низькокалорійним.
  • Користь у разі застудних захворювань (завдяки високій концентрації вітаміну С).
  • Попадання клітковини в організм.
  • Вироблення колагену. Результати процесу: оновлення шкірного покриву, швидша регенерація пошкоджених тканин, підвищення еластичності шкіри.
  • Участь у вуглеводному обміні.
  • Зволоження рогівки, захист органів зору від пересихання. Результат вживання продукту: зниження втоми очей, поліпшення здатності фокусуватися на будь-якому предметі.
  • Регенерація клітин (за рахунок фолієвої кислоти).
  • Участь у процесі кровотворення.
  • Підвищення роботи головного мозку, поліпшення пам'яті.
  • Зміцнення нервової системи, зняття дратівливості, підняття настрою.
  • Позбавлення від мігрені.
  • Зниження рівня холестерину в крові.
  • Нормалізація артеріального тиску.
  • Боротьба з лупою, поліпшення стану шкіри голови (завдяки вмісту в складі корисних олій).
  • Відбілювання шкірних покривів (зниження кількості веснянок, боротьба з постакне).
  • Зниження ризику виникнення інсульту.
  • Зміцнення нігтьових пластин.
  • Сильний афродизіак. Корн посилює чоловічу потенцію. Польовий салат - ідеальний варіант для проведення романтичної вечері.
  • Підвищення загального тонусу організму.

Салат корн

Можлива шкода

Протипоказання для вживання продукту:

  • Наявність алергії.
  • Підвищене газоутворення.
  • Гастрит або виразкова хвороба шлунка.

Під час вживання оральних контрацептивів не слід вживати велику кількість салатного листя. Причина - речовини, що входять до складу продукту, здатні активізувати репродуктивну систему.

Поради для правильного вживання

Різноманітні рецепти представлені в таблиці.

Назва Опис
Бекон і салатне листя Покрокове приготування:

1. Обсмажування бекону на сковороді.

2. Змішування салату корна зі шпинатом.

3. Викладання бекону на листя, зверху насипається ложка пластівців, отриманих з мигдалю.

4. Додавання кількох часточок апельсина. Інгредієнт застосовується для свіжості.

5. Підготовка соусу з гірчиці, оливкової олії, солі та перцю.

6. Поливання бекону соусом.

Манго і корн Алгоритм проведених дій:

1. Змішування часточок манго з салатним листям.

2. Додавання креветок (заздалегідь зварених).

3. Додавання до основної страви соусу з винного оцту, гірчиці та оливкової олії.

Смузі з фруктами Технологія приготування: змішування салату в блендері з бананом, шматочком ананаса, часточкою апельсина, ложкою меду та однією склянкою мигдалевого молока.

Отриманий напій містить безліч корисних вітамінів.

Крем - суп Необхідні інгредієнти:

  •  цибуля ріпчаста.
  •  цибуля - порей.
  •  кілька зубчиків часнику.
  •  1 літр води.
  •  картопля в кількості 2 штук.
  •  салат рапунцель.
  • вершки з високим відсотком жирності.
  •  спеції.

Алгоритм виконуваних дій:

1. Нарізання цибулі, додавання подрібненого часнику. Маса пасерується в сотейнику.

2. Додавання води через кілька хвилин.

3. Після закипання рідини додається нарізана картопля.

4. Додавання салатного листя і спецій.

5. Вимкнення супу і вливання вершків.

6. Подрібнення всіх інгредієнтів за допомогою блендера.

Правила вибору продукту:

  1. Колір листя - смарагдовий, мають бути помітні прожилки.
  2. Цілісна структура (відсутність порваних частин).
  3. Відсутність гнилі та неприємного запаху.

Зберігання здійснюється в пластиковому або скляному контейнері. Перед укладанням у ємність листя необхідно повністю висушити. Краще ставити продукт подалі від різних овочів і фруктів для запобігання швидкого гниття і змішування запахів.

Корн у контейнері

Салат корн слід рвати руками на шматки (металевий ніж прибирає смак продукту). Для змішування салату з різними інгредієнтами використовується лопатка з дерева.

Салат корн - продукт, що має безліч корисних властивостей. Входить до складу салатів і супів. Смакові характеристики не змінюються після термічної обробки салатного листя.

Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Топ из этой категории
Абрикоси - користь і шкода для здоров'я Абрикоси - користь і шкода для здоров'я
Цей яскравий улюбленець сонця має масу корисних властивостей, що включають у себе здатність лікувати розлад шлунка,...
18.04.25
0
0
Календула: корисні властивості та шкода Календула: корисні властивості та шкода
Календула дуже цінується в офіційній і традиційній медицині, завдяки своїм унікальним властивостям. Її включають до...
18.04.25
0
0
Козячий сир - користь і шкода Козячий сир - користь і шкода
Козяче молоко дуже корисне. Багато виробів, зроблених на його основі, користуються великим попитом. Одне з таких -...
18.04.25
1
0
Що корисніше їсти овочі чи фрукти? Що корисніше їсти овочі чи фрукти?
Вживання овочів і фруктів збагачує людину вітамінами, мінеральними речовинами і клітковиною. Їхній вплив поширюється на...
18.04.25
0
0