Горілка: шкода для організму та чи може бути користь
Горілка - це дезінфікуючий та антисептичний засіб із майже нульовим вмістом жиру. Вона ефективно застосовується для розтирання. Її в'яжуча природа використовується для шкіри. Як більшість алкогольних напоїв, вона допомагає травленню.
Помірне вживання може бути в чомусь корисним, хоча в будь-якому разі завдає більше шкоди. Вживання горілки, як напою викликає звикання. Відновити істину впливу алкоголю на здоров'я досить складно. Усе залежить від споживаної кількості.
Що це таке
Як і будь-який інший алкогольний напій, горілку також роблять шляхом ферментації овочів або зерна. Смак, аромат, токсичність залежить від сировини та вмісту алкоголю. Основний склад горілки - овочевий або зерновий, цукор, дріжджі та спирт. Ферментація - це процес, який використовується під час її виробництва.
Горілка не містить цукор, жир, клітковину і холестерин. На 100 грамах горілки:
- Кілокалорій - 234.
- Натрій - 1 мг.
- Калій - 1 мг.
Смак і аромат горілки змінюється залежно від сировини та вмісту алкоголю. У деяких країнах її готують із зернових культур, таких як сорго, кукурудза, жито та пшениця. Пшенична горілка вважається найкращою. У деяких місцях її роблять із картоплі, сої, винограду та цукрових буряків.
Користь
Переваги для здоров'я:
- Хороший антисептик, який допомагає запобігти поширенню інфекції шляхом стерилізації рани. Її також використовують як дезінфікуючий засіб у разі застудних захворювань.
- Горілка викликає сон, і чинить заспокійливу дію на мозок. Помірне споживання горілки допомагає в розслабленні розуму і тіла.
- В'яжучі властивості горілки допомагають очищати і затягувати пори. Через цю властивість її включають у косметичні засоби для чищення обличчя. Допомагає в очищенні шкіри голови і видаляє токсини з волосся, що сприяє росту здорового волосся.
- Її використовують для усунення високої температури під час місцевих розтирань (ніг, грудної клітки та чола пацієнта). Допомагає зняти запалення в разі артриту.
- Входить, як інгредієнт у більшість компресів і трав'яних настоянок, які допомагають лікувати різні захворювання. Горілка з прополісом допомагає миттєво полегшити зубний біль при місцевому застосуванні. Ефективно усуває неприємний запах із рота, якщо полоскати рот при змішуванні її з корицею.
- Ще однією важливою перевагою горілки є те, що вона регулює кров'яний тиск в організмі людини. Знижує ризик артеріального тиску та серцевого нападу. Дозволяє плавно поліпшити кровообіг. Горілка впливає на артерії, і стимулює кровообіг. Вільний потік крові до серця перешкоджає ризикам розвитку серйозних захворювань, таких як інсульт і серцеві напади.
- Вона корисна для збільшення балансу рівня холестерину. Допомагає зменшити вагу і боротися з ожирінням, якщо її включити до складу низькокалорійних страв. Горілка ефективно знижує ризик діабету. Використовується в кулінарії для збільшення аромату і смаку, а також як інгредієнт для приготування пирогів. Вона обмежує тісто від надлишку клейковини і надає пирогу ідеальної скоринки.
Шкода
Крім переваг, горілка має багато побічних ефектів, якщо її використовувати як алкогольний напій:
- Алкоголь - найпоширеніший наркотик у світі. Він впливає на настрій і психічний стан людини. Зменшує самосвідомість і сором'язливість, що полегшує людям діяти без гальмування. Порушує судження і змушує людей робити те, про що вони в кінцевому підсумку шкодують.
- Деякі люди п'ють невеликі кількості за раз, тоді як інші схильні випивати багато. Від частого зловживання алкоголем з'являється залежність.
- Печінка здатна нейтралізувати всі види токсичних речовин, які ми споживаємо. З цієї причини, вона особливо вразлива, і поступово пошкоджується при систематичному вживанні горілки. Жирна печінка розвивається у 90% тих, хто п'є більше 16 г алкоголю на день.
- Безконтрольне вживання алкоголю викликає запалення печінки. Клітини печінки поступово вмирають і замінюються рубцевою тканиною, що призводить до серйозного захворювання, званого цирозом печінки. Цироз - незворотне захворювання. При прогресуючому цирозі, єдиний варіант врятуватися - трансплантація печінки.
- Надмірне споживання алкоголю має несприятливі наслідки для мозку. Етанол знижує зв'язок між клітинами мозку. Людина втрачає здатність адекватно мислити.
- Безмірне вживання горілки призводить до втрати пам'яті. Постійне вживання алкоголю призводить до порушення функції мозку, що підвищує ризик розвитку деменції у людей середнього та похилого віку. Серйозне пошкодження головного мозку пригнічує здатність у алкоголіків вести самостійне життя. Помірне вживання алкоголю зменшує ризик розвитку деменції.
- Багато людей, які страждають від занепокоєння і депресії, п'ють навмисно, щоб зменшити стрес і поліпшити настрій. Це діє протягом кількох годин, але погіршує загальне психічне здоров'я. Постійне вживання алкоголю є основною причиною депресії.
- Безконтрольне вживання горілки негативно впливає на мозок, печінку, серце і підшлункову залозу. Споживання алкоголю є фактором ризику розвитку раку горла, горла, товстої кишки, молочної залози та печінки.
- Зловживання алкоголем під час вагітності є першою причиною вроджених дефектів дитини. Плід особливо вразливий на ранніх термінах вагітності. Горілка дає несприятливі наслідки для розвитку, росту, інтелекту та поведінки дитини, які впливають на все життя, що залишилося.
Поради
Горілку рекомендують використовувати як антисептичний і дезінфікуючий засіб, а не як напій. Якщо подобається горілка як напій, можна непомітно стати залежним. Якщо людина схильна надмірно вживати алкоголь, що спричиняє проблеми в житті, тоді потрібно більше думати про те, як уникнути розпивання спиртного. Що добре для одних, катастрофічно для інших.
Висновок
Хронічне зловживання алкоголем має негативний наслідок для фізичного та психічного здоров'я людини, збільшуючи ризик усіх видів захворювань. Споживання горілки погано впливає на мозок, призводить до головного болю, сонливості, спотвореного зору та слуху. Надмірне споживання горілки провокує аритмію, підвищений кров'яний тиск, порушує імунітет.