Що шкідливіше для здоров'я пиво чи шампанське

Що шкідливіше для здоров'я пиво чи шампанське
Вода та напої

Вважається, що Росія загрузла в пияцтві, але це спірне питання, в інших країнах не менше любителів міцних напоїв. Про таке становище свідчать фільми, де жодне рішення не приймається головними героями без алкоголю.

Споживачів цікавить, чи можна завдати шкоди організму пивом або шампанським, такими слабоалкогольними і безпечними на перший погляд речовинами. Виявляється, алкоголь у будь-якій кількості негативно впливає на здоров'я.

Загальні відомості про пиво і вино

Навіть горілку, порівняно з пивом, вчені відносять до більш безпечного засобу за рівнем впливу на організм. У пиві гормон задоволення дофамін надходить прискореними темпами від смакових рефлекторів, який накопичується в ділянці головного мозку і надниркових залозах. Від цього збільшується звикання до напою, а наслідки завжди плачевні - це алкоголізм, з яким не навчилися боротися.

Шампанське - це благородне вино, його в основному п'ють в урочистих випадках. Незважаючи на такий привілей, ігристий напій не менш жорстокий до людей, прихильників шкідливих звичок. Цей вид спиртовмісної речовини удосталь наділений вуглекислим газом, який дає змогу алкоголю швидко всмоктуватися в кров, а шкідливі продукти розпаду починають свою роботу з руйнування різних життєво важливих систем і органів. Під впливом шампанського, кишківник не справляється зі своїми функціями, продукти починають у прискорених темпах гнити, що супроводжується отруєнням.

Наркологи рекомендують: перш ніж випити келих шампанського потрібно добре поїсти. Усі любителі «ігристого» пам'ятають хворобливі відчуття, дискомфорт в організмі від змішування цього легкого вина з іншими видами алкоголю. Погано на ранок буде в будь-якому разі, знизити неприємності зможе тільки помірне вживання спиртовмісних напоїв у будь-якому вигляді.

Пиво і шампанське

Яка шкода в організмі від пива

Пиво виходить у процесі бродіння інгредієнтів, через що отруйні сполуки примножуються у вигляді:

  • Метанолу.
  • Альдегідів.
  • Ефірів.

Пиво

Однозначно медиками визначено, що пиво є одним із найнебезпечніших напоїв, який негативно діє на такі сфери організму:

  1. Мозок. За допомогою алкоголю відбувається склеювання кров'яних тілець, які закупорюють судини в головному мозку. Припиняється надходження кисню в клітини, відбувається їхнє відмирання, через що той, хто п'є, втрачає пам'ять, забуває про нічні або вечірні події. Розвивається склероз, швидкість думок і усвідомлення дій. Якщо до пива пристрастилися студенти, школярі, вони помітно починають відставати в навчанні від своїх однокласників. Змінюється психіка. Людина з пивною залежністю стає дратівливою та агресивною.
  2. Шлунок і серце. Під час виробництва пива використовують кобальт. Він збільшує утворення піни. Але ця речовина розширює серцеві порожнини, потовщує стінки, що призводить до некрозів та інфарктів. У лікарів існує навіть визначення як «пивне серце». Що означає збільшення серцевого м'яза, який не справляється з навантаженнями. У ШКТ починається запальний процес через постійне вимивання шлункового соку, вплив на підшлункову залозу.

Пиво однаково шкідливе для чоловіків і жінок, оскільки веде до зміни гормонів, через що кожен по-своєму реагує:

  • Грубіє голос.
  • Виникає рослинність у слабкої статі, у сильної вона пропадає.
  • Змінюється характер, звички.
  • Зростають жирові складки в області живота, грудей.
Окрема розмова про підлітків. Існує думка, що пиво слабкий напій, але саме через нього багато хто став алкоголіками. Цей засіб викликає звикання, від нього як від наркотиків починається ломка всіх частин тіла, з'являється прагнення повторити дозу, щоб позбутися нездужання.

Як шкодить шампанське

Шампанському штучно створили символ, що характеризує свято, успіх. Це вино приємне на вигляд і смак, а його легке вживання викликає ейфорію, абсолютну безпеку. Деякі винороби доводять корисність «ігристого», що тільки надмірності можуть завдати шкоди організму. Але це не так, про це говорить різкий головний біль наступного дня навіть від келиха шампанського.

Шампанське

Таке вино наділене своїми унікальними, шкідливими властивостями, їх немає в інших спиртовмісних напоїв:

  1. Гази накопичуються в бульбашках, кількість яких сягає до мільйона в фужері. Якщо випити вино без їжі, а застілля зазвичай починається з наповнення келихів, від підвищеної кислотності в шлунку виникають різні хвороби, гастрити і виразки.
  2. Швидке поширення по крові алкогольних продуктів розпаду, людина швидше п'яніє, в результаті - важке похмілля.
  3. Під час сп'яніння споживач перестає усвідомлювати свої вчинки, стає агресивним, у нього виникає манія про нерозуміння його сутності оточуючими людьми, які хочуть його принизити, образити. Мозок працює в одному напрямку - як відповісти кривдникам, хоча на ранок він нічого не зможе згадати про свої дії в компанії.

Завдяки шампанському багато жінок стали алкоголіками. Після застілля з ігристим у людей утворилися:

  • Коліти.
  • Діарея.
  • Запорів.
  • Отруєння.

Вино наділене достатньою калорійністю, часте вживання веде:

  • До підвищення ваги.
  • Погіршення зору.
  • Втрати репродуктивності.
  • Зниження сексуальної активності.

У шампанському міститься певний відсоток етилового спирту, який впливає на імунітет, завдає шкоди всьому організму.

Який із напоїв шкідливіший

Будь-яке пиття з вмістом етилового спирту завдасть певної шкоди організму. Про це кожен орган говорить - хворою головою, нудотою. Однозначно, не слід:

  1. Похмелятися.
  2. Закушувати поганою їжею, підійде раціон із картоплі, м'яса.
  3. Повністю виключити з меню пиво.
  4. Відмовитися від солодких страв і десертів як закусок, вони містять вуглеводи, які сильно діють на підшлункову залозу.
  5. Запивати міцний алкоголь краще водою без газу.

Зрозуміло, що у свята й урочистості без шампанського не обійтися. У жодному разі не варто вино змішувати з пивом. А якщо таке трапилося, вранці доведеться справлятися з нездужанням контрастним душем, прогулянкою на свіжому повітрі та міцним чаєм.

Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Топ из этой категории
Айран чи тан - що корисніше? Айран чи тан - що корисніше?
Кисломолочні напої зі Сходу активно стають дедалі популярнішими. Все тому, що вони не тільки смачні, а й містять у собі...
04.02.25
1
0
Що корисніше яловичина чи телятина? Що корисніше яловичина чи телятина?
Людям із різними захворюваннями, патологіями важливо знати, що корисніше яловичина чи телятина. У цьому випадку їм...
04.02.25
1
0
Що корисніше їсти кріп або петрушку? Що корисніше їсти кріп або петрушку?
Свіжа зелень стала дуже ходовим товаром на ринках Росії. Вона набула популярності завдяки своїм корисним властивостям,...
04.02.25
0
0
Боржомі - користь і шкода Боржомі - користь і шкода
Грузинський курорт Боржомі знаменитий своєю мінеральною водою, яка носить таку ж назву. Вода Боржомі оздоровлює...
04.02.25
0
0