Який горіх корисніший фундук чи мигдаль

На думку дослідників, у горіхах утричі більше калію, кальцію, заліза і магнію, як порівняти з фруктами. До того ж, усі вони містять унікальний баланс мікроелементів і вітамінів, які зберігають свої корисні властивості протягом тривалого часу. Але що корисніше, фундук чи мигдаль?
Користь горіхів
Горіхи містять 20 % білка, тому при вегетаріанській дієті фахівці радять замінити м'ясо саме ними. Даний продукт здатний усунути з організму шлаки і значно скоротити ризик розвитку серцево-судинних патологій.
Але горіхи досить важко перетравлюються, тому вживати їх можна тільки в невеликій кількості - не більше однієї жмені на добу.
Найбільш відомі види горіхів це:
- Волоські.
- Фундук.
- Мигдаль.
- Фісташки.
- Арахіс.
- Кешью.
Горіхи також містять у собі колосальну кількість жирів рослинного походження, тому їх вживання унеможливлює виникнення холестеринових бляшок.
Тим, хто сидить на дієті, не варто побоюватися калорійності горіхів, адже вони засвоюються не повністю. Ще одна важлива перевага - це Омега-3 кислоти, здатні впоратися з непереборним бажанням поласувати чимось солодким.
Їх дозволено вживати в їжу як перекус, до того ж у будь-який час доби, оскільки вони притупляють відчуття голоду.
Коли людина страждає від депресивного стану, допомогти їй може не тільки шоколад, а й повністю натуральний продукт - горіхи. У них є речовини, здатні впоратися з нервовим напруженням. Таким чином, якщо постійно вживати в їжу горіхи в невеликій кількості, можна забути про те, що таке нервовий стан.
Особливо корисно вживати в їжу цей продукт тим, чия робота пов'язана з розумовою працею.
Користь горіхів особливо відома косметологам, оскільки їхні олії використовують для збереження краси і пружності шкіри.
Крім усього перерахованого вище, горішки мають такі корисні властивості:
- Зменшують кількість жовчі.
- Зміцнюють імунну систему.
- Підсилюють діяльність шлунково-кишкового тракту.
- Покращують еластичність судин.
- Посилюють потенцію.
- Борються з безсонням.
- Покращують стан нігтів і волосся.
Горішки здатні продовжити молодість і зміцнити серце.
Користь фундука
Фундук так само як і інші ядерця, сприятливо впливає на серцево-судинну систему. Міокард унаслідок вживання ядерця стає міцнішим, а кров чистішою. Саме з цієї причини фундук рекомендують у разі тромбофлебіту і варикозу.
Згідно з думкою лікарів, фундук здатний допомогти навіть для запобігання розвитку онкологічних захворювань. Він допоможе навіть зберегти молодість, тому незамінний у жіночому раціоні.
Фундук просто незамінний для тих, хто займається важкою фізичною працею, бо здатний впоратися з будь-якою втомою, зокрема і з хронічною. Обумовлений цей факт наявністю кальцію, натрію і калію в горішку. Фундук заспокоюють нервову систему та усувають перезбудження.
У фундуку дуже багато вітаміну Е і білка, а також мінеральних речовин, необхідних для нормального функціонування організму. Фундук рекомендується за таких патологій:
- Варикозному розширенні вен.
- Малокрів'ї.
- Збільшенні передміхурової залози.
- Флебітах.
Вживати в їжу фундук можна навіть у разі цукрового діабету, але в обмежених кількостях. Горішки рекомендуються в разі глистових процесів і низького імунітету.
Користь мигдалю
Цей продукт має ще одну назву - жіночий горіх. З'явилося воно вже давно, бо саме ним можна було за старих часів замінити грудне молоко. Але для цього потрібне коров'яче молоко, на якому настоювали мигдаль.
Ядерця дуже корисні тим, хто страждає від авітамінозу і слабкості після перенесених захворювань. Тим, хто страждає від патологій серця і судин, пікантний мигдаль стане найкращим помічником.
Корисні речовини і мінерали, що містяться в горішках, сприяють очищенню нирок, судин і печінкових проток.
Щоб упоратися із сечокам'яною хворобою, горіх слід використовувати в потовченому вигляді. А проти безсоння та бронхіальної астми ядерця змішують із медом і вживають у їжу щодня.
Солодкий мигдаль здатний:
- Поліпшити зір.
- Простимулювати мозок.
- Пом'якшити хворе горло.
- Очистити внутрішні органи.
Гіркий мигдаль використовується в медичних і косметичних цілях. Але, як уже зазначалося раніше, захоплюватися мигдалем не можна, оскільки він погано перетравлюється.
Протипоказання до вживання в їжу горіхів
Будь-які горіхи протипоказані в разі:
- Алергії.
- Індивідуальної непереносимості.
- Надмірній вазі.
Окрему категорію складають маленькі діти, чий вік не перевищує п'яти років. Їм не можна горішки, оскільки їхня травна система ще не сформована, а горіхи - це дуже важкий продукт.
Що стосується алергії, то вона може виникнути у будь-якої людини, причому саме зловживання цього продукту може призвести навіть до летального результату.
Людям із надмірною вагою також небезпечно зловживати горішками, оскільки вони ускладнюють перетравлення інших продуктів.
На особливу увагу заслуговує вибір продукту за терміном придатності. Незрілі можуть виявитися отруйними, оскільки мають у своєму складі ціаніди. Старі ядерця втрачають корисні властивості і можуть виявитися зараженими хвороботворними грибками, що виробляють канцерогени.Фундук чи мигдаль
Фундук і мигдаль здатні принести величезну користь для організму, але тільки в разі, якщо вживати їх в обмеженій кількості. Вони впливають на серце, нервову систему та судини. Для поліпшення ефекту рекомендується поєднувати їх вживання із сухофруктами. Якщо у вас немає ніяких протипоказань до вживання, можете сміливо купувати фундук і мигдаль.
Горішки слід вживати в їжу в потовченому вигляді, так можна домогтися кращого перетравлення, адже шматочки будуть дрібнішими, і шлунку буде легше їх перетравити.
Точно сказати, який саме горіх буде кориснішим, можна тільки з огляду на протипоказання до застосування. Якщо є проблеми з травленням або алергічна реакція, то краще зовсім відмовитися від вживання горіхів. Аналогічна ситуація і з проблемами шлунково-кишкового тракту, оскільки в жодному разі не можна перевантажувати травну систему важкоперетравлюваними продуктами.



