Мед із корицею: корисні властивості та можлива шкода

Мед із корицею: корисні властивості та можлива шкода
Різне

Як зробити так, щоб людський організм перестав бути полем бою хвороби і ліків? Відомо, що організм людини має потужний запас сили, що дає змогу справлятися з недугами без лікарської допомоги.

Як же змусити організм використовувати в потрібний момент свої захисні сили. Та просто треба звернутися по допомогу до природи, в коморі якої є багато корисного для боротьби людини з хворобами. Наприклад, використання поєднання меду і кориці може допомогти людині впоратися з багатьма захворюваннями. Відомості про застосування цього дуету були виявлені в старовинних лікарнях.

Опис компонентів

Дещо про мед

Уже в глибоку давнину люди гідно оцінювали мед. Він є цінним біологічним продуктом, який містить цілий комплекс поживних речовин, що відіграють величезну роль у різних обмінних процесах людського організму.

Мед

Вчені знайшли в ній багато мікроелементів, які входять до складу крові, беруть активну участь у процесах обміну, а виявлені ферменти з вітамінами попереджають розвиток атеросклерозу. Також він має відмінну загальнозміцнювальну дію, підвищує опірність людського організму до різних бактерій.

Проведені наукові дослідження показали, що для людей різного віку мед по праву вважається дієвим засобом проти багатьох хвороб.

Коротко про корицю

Кориця являє собою висушену кору кількох видів коричних дерев тропіків, що належать до лаврового сімейства. Батьківщина її Китай. Крім Китаю вирощується у В'єтнамі, Шрі-Ланці, інших азіатських країнах. Згадку про цю пряність було виявлено в Біблії.

Кориця

Пряність багата залізом, цинком, калієм, фосфором, кальцієм, вітамінами, ефірними оліями. Тому вона відмінно підвищує настрій, допомагає швидше впоратися із застудними захворюваннями, є незамінною помічницею в разі проблем із травленням. Росія використовує корицю в кондитерській і фармацевтичній промисловості, кулінарії, медицині, парфумерії.

Лікувальні властивості меду з корицею

Останні наукові дослідження, що проводяться не тільки російськими, а й зарубіжними вченими, встановили, що такий тандем, як кориця з медом, має унікальну здатність до виліковування найпоширеніших захворювань. Крім того, цю суміш взяли на озброєння косметологи. Вони використовують її для лікування екземи, нейродерміту, лишаю, прищів.

Кориця з медом

Користь

Хімічний склад суміші взаємно доповнює один одного, допомагаючи організму людини активно протистояти хворобі. Цей склад лікарі рекомендують застосовувати за таких захворювань, як:

  • Застуда. Медово-корична суміш має чудові антибактеріальні властивості. Внаслідок цього вона вельми ефективна при застудних захворюваннях. Є одне але: при високій температурі застосовувати її не можна.
  • Гастрит. При такому захворюванні вкрай важливо, щоб на стінки шлунка не чинився агресивний вплив. Тому застосування суміші меду з корицею, що має захисні обволікальні властивості, показане в разі цієї хвороби.
  • Серце та судини. Ефективність суміші полягає у відновленні прохідності артерій. Медики вважають, що для зміцнення серцевого м'яза і зниження ризику інфаркту корисно щодня з'їдати за сніданком шматочок хліба, намазаний медом з невеликою кількістю кориці.
  • Профілактика старіння. Застосування цілющого поєднання призводить до накопичення в організмі кальцію. Медики вважають, що саме така суміш може відсунути на задній план наближення старості.
  • Повернення стрункості. Цілющий дует відмінно справляється з нормалізацією травних процесів, очищенням шлунково-кишкового тракту від мікробів, успішно бореться з газами і токсичними відходами. У результаті непотрібна повнота стрімко зникає.

Ложки з медом і корицею

Шкода

За деяких захворювань ця суміш може завдати шкоди, тому перш ніж почати її використовувати для лікування, варто проконсультуватися в лікаря. Це:

  • Алергія. Через те, що мед з корицею належать до високоалергенних продуктів, їх треба досить обережно вживати людям, схильним до алергії на харчові продукти.
  • Виразка шлунка. Внаслідок того, що дует меду з корицею може спровокувати кровотечу з внутрішніх органів, дану комбінацію не рекомендується застосовувати в разі виразки, особливо в період загострення.
  • Вагітність. На першому триместрі вагітності застосовувати мед і корицю не можна через загрозу викидня.
  • Гіпертонія. У разі різких стрибків тиску вживати корицю з медом не рекомендується, оскільки суміш здатна призвести до його різкого підвищення.
  • Дитячий вік до 3 років. Причини, через які існують обмеження щодо вживання медово-коричної суміші: мед часто провокує алергічну реакцію; кориця за її неправильного дозування призводить до утворення токсинів у нирках і печінці маленької дитини.

Використання меду з корицею

Поради щодо застосування

Ще давним-давно люди помітили, що кориця з медом чинить на організм людини чарівний вплив. Наприклад, допомагає успішно боротися з віковими змінами. Для цього треба всього лише приготувати наступний напій: узяти одну склянку нагрітої до 40 градусів перевареної води, одну столову ложку натурального меду, ліпше квіткового та одну чайну ложечку кориці меленої. Усе акуратно перемішати й пити протягом дня.

Для того щоб допомогти травному процесу, знизити кислотність або рівень холестерину, зміцнити стінки судин, достатньо приготувати суміш, що складається з 12 чайної ложки меленої кориці та двох столових ложечок меду. Її рекомендується вживати щоразу перед їжею.

У разі застудних захворювань суміш, що складається з однієї столової ложки натурального меду і трьох чайних ложечок кориці, допоможе швидше одужати.

Висновок

Самі по собі мед і кориця застосовуються під час лікування багатьох захворювань, а поєднання цих продуктів здатне завдати ще потужнішого удару. Практично немає такого захворювання, за якого такий тандем виявився б безсилим. Ну, звісно, мед має бути тільки натуральним, а в людини, яка вживає таку суміш, не повинно бути алергії на жоден із цих продуктів.

 

Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Топ из этой категории
Що шкідливіше для здоров'я сидр чи пиво? Що шкідливіше для здоров'я сидр чи пиво?
Популярність легких алкогольних напоїв - сидру і пива, сьогодні перебуває на своєму піку. Більшість обивателів...
14.03.25
0
0
Фундук чи волоський горіх - що корисніше Фундук чи волоський горіх - що корисніше
Фундук і волоський горіх багаті білками, жирами, вуглеводами, вітамінами, мікро-, макроелементами. Дієтологи...
14.03.25
0
0
Пророщене насіння соняшнику - користь і шкода Пророщене насіння соняшнику - користь і шкода
Насіння соняшнику - поширений продукт, який містить у собі безліч корисних речовин. Найчастіше його вживають у...
14.03.25
0
0
Що корисніше сало чи курдюк Що корисніше сало чи курдюк
У кулінарії часто використовують свиняче сало і баранячий курдюк. Представники різних національностей дають їм...
14.03.25
0
0